Marble care View larger

Marmorbehandling

i lager

    • För daglig rengöring, använd en fuktig trasa, varmt vatten och ett neutralt eller milt alkaliskt (pH 7-10) rengöringsmedel. Kom ihåg att skölja bänkskivan med vatten efter att ha använt rengöringsmedel och torka sedan torrt. Använd alltid en skärbräda eller ett underlägg på bänkskivan för att undvika repor.
    • Marmor är ett känsligt material och mikroskador kan lätt uppstå om man använder stålull, smutsiga mikrofiberdukar eller slipande eller polerande rengöringsmedel. Underhållet underlättas avsevärt om du tar bort mat- och dryckesrester omedelbart, särskilt de som innehåller färgämnen, som te, kaffe, vin, olja och tomater.
    • Marmor kan etsas av sura rengöringsmedel (pH 1-6) och är också känsligt för produkter som innehåller fetter och syror, som vin, citrusfrukter, kolsyrade drycker och vinäger. Dessa kan skada ytan och förstöra poleringen.
    • Eftersom marmor är ett poröst material kräver det vård och skydd. Impregnera bänkskivan regelbundet för att förhindra att spill och vätskor tränger in i stenen. Fläckar bör tas bort snabbt för att förhindra att de sprids i stenen. Först försök att suga upp fläcken med pappershanddukar eller en absorbent. Arbeta sedan på fläcken med en fuktig trasa och vatten, och använd sedan en lösning av vatten och diskmedel med ett pH-värde högre än 7. Kom dock ihåg att fläckar som har trängt in i stenen oftast inte går att torka bort.
    • Marmor tål vatten och värme, men får lätt fläckar och repor, och kan skadas om man råkar sticka ett tungt glas mot den. Bänkskivans utseende kan förändras med tiden och få en egen patina i form av skåror, repor och fläckar på grund av både luftföroreningar och användning.