Taj Mahal

Dessa material kan endast förbeställas. Leveranstiden på att materialet anländer till vår fabrik är ca 2-4 veckor

Taj Mahal sten bänkskiva

Bänkskivor för kök och bad.

More details

 • 20 mm
 • 40 mm (limmad framkant)
 • polerad

 • Taj Mahal

  Ursprung: Brasilien

  Taj Mahal är en brasiliansk kvartsit med en krämig vit botten och mörkare beige ådror och skuggor. Med sin vackra estetik är Taj Mahal ett populärt val för både köks- och badrumsytor. Taj Mahal lämpar sig både för inomhus- och utomhusbruk.

  Bilderna i galleriet är illustrationer. Varje kvartsitblock har en unik design. Basfärgen och mönstrets huvudfärger är desamma, men beroende på kvartsitblocket kan materialet variera i nyans och mönster.

  Kvartsit är en omvandlingsbergart som huvudsakligen består av kvarts  och bildades under högt tryck och värme. Den är känd för sin extrema hållbarhet och motståndskraft. Kvartsit har en marmorerad yta med granitens hållbarhet, vilket gör den till ett vackert och praktiskt val för arbetsytor.

   

  Kvartsitens egenskaper:

   

  Tålig mot värme

  Kvartsit är värmetålig och tål temperaturer över 200 grader Celsius. Varmt fett kan dock lämna fläckar på arbetsytan, rekommenderas att använda värmetåligt underlägg när man tar kastruller och stekpannor direkt från spisen eller ugnen.

   

  Motståndskraftig mot fläckar

  Om fläckar skulle uppstå på arbetsytan (till exempel fläckar från hett fett) kan de avlägsnas med en speciell fläckborttagare för sten.

   

  Låg porositet

  Tack vare dess låga porositet uppfyller den de strängaste hygienkraven och är lämplig för direkt kontakt med livsmedel.

   

  Motståndskraftig mot repor

  En vanlig kökskniv bör inte orsaka repor på kvartsitens arbetsyta. För att undvika att kniven blir slö och minimera risken för repor rekommenderas dock användning av ett skärbräde.

   

  Hårdhet enligt Mohs-skalan: 7/10

   

  Hur man beställer arbetsytor från Nerostein:

   

  Om du har ritningar eller mått för arbetsytorna, kontakta vår försäljningsavdelning för en förfrågan eller använd Nerosteins priskalkylator för att beräkna priset.

   

  När bänkskåpen och stommarna för arbetsytorna är installerade, kommer vi överens om en tid för mätning av arbetsytorna.

   

  Mätaren tar exakta mått för arbetsytorna och skapar produktionsritningar.

   

  Vi tillverkar arbetsytorna i Nerosteins fabrik.

   

  Installationsteamet levererar och installerar arbetsytorna. Leveranstiden från godkännande av produktionsritning till installation är 1-2 veckor.