Om oss

I Nerostein tror vi att sten är det absolut bästa materialet för bänkskivor, oavsett om du väljer natursten, kvarts eller keramik. Sten är hållbar, vacker och praktisk. Hittills har den enda nackdelen varit priset. Vårt uppdrag i Nerostein är att producera stenbänkskivor till rimliga priser. Nyckeln är att vara effektiv i produktionen. Stora kvantiteter och de bästa maskiner på marknaden gör skillnaden.
Vår produktionsanläggning ligger strax utanför Tallinn i Estland. Våra produkter har en hög kvalitet som i sig är det bästa marknadsföringsverktyget som hjälper oss att växa.

Vårt bolag

Nerostein är ett mycket ungt företag. Vi startade i mars 2015 och med 7 år har vi kommit upp till att producera cirka 600 kök varje vecka. Det gör oss till marknadsledare i Skandinavien. Förutom Finland, Sverige, Norge och Danmark är vi starka även i Storbritannien och Frankrike och naturligtvis i Estland.
Vi har våra egna mät- och installationsgrupper i varje land, för att kunna ge våra kunder full service och kort leveranstid. För närvarande har vi 23 CNC-maskiner, 4 vattenstrålmaskiner och 5 kantpoleringslinjer på 8000 kvadratmeter produktionsområde.
Vår produktion är miljövänlig, vatten i produktion städas och återanvänds, produktionsavfall hanteras av certifierade partner.

Vårt team

Av 310 anställda är 150 i produktion, 60 i försäljning och backoffice, 100 i installationen.

Våra material

60% av Nerosteins produktion tillverkas av kvarts, 10% granit och marmor, 30% keramik. Under de kommande åren förväntar vi oss att andelen av keramikbeställningar växer. Vårt urval av natursten innehåller de mest populära färger från världens stora stenbrott.
I vårt sortiment av kvarts har vi både premiummärken Caesarstone och Silestone, men även de mer ekonomiska varumärken som Technistone.
Till våra keramikskivor har vi inkluderat det mest kända varumärket Dekton från Cosentino och även Marazzi från Marazzi Group, världsledande inom högteknologiskt porslinmaterial.
  
Nerostein är ISO 9001, ISO 14001 och ISO 28000 certifierat.